Lukijat

perjantai 1. joulukuuta 2017

Tämän kuun tähtiesiintyjä on ... mikä mainosvaltti


Varustamot kilpailevat asiakkaista tarjoamalla toinen toistaan tunnetumpia tähtiesiintyjiä ilta illan jälkeen. Lisäksi on trubaduuria ym., jos ei ole tanssijatyyppi. Ohjelmatarjonta vaan monipuolistuu koko ajan. Ymmärrettävää, sehän on vetonaula saada immeiset laivalle nauttimaan, tanssimaa ja kuluttamaa. Varustamon elinehdosta on kyse.
Itsekin vuosien saatossa paljon laivoilla riekkuneena on tullut tehtyä kaikenlaisia huomioita lähinnä tanssibändeistä ja ns. tähtiesiintyjistä. Sinänsä aika yllättävään lopputulokseen olen analyysieni kanssa päätynyt. Olen tehnyt tarkkailua sekä Ruotsin että Tallinnan laivoilla tasapuolisesti. Olenko kriittinen vai täysin musiikista ja artistien taidoista ymmärtämätön tollo, sillä ns. house bändit vievät tällä kertaa voiton.

Live musiikin soittoaika on pitkä ja tähtiartisti esiintyy vain yhden setin verran noin 45 min. Jotain on siis kehitettävä lisäksi, etteivät loput tanssit aivan kesken. Siksi on mukana aina pidemmällä kiinnityksellä esiintyvä laivan bändi, joka vaihtuu jollain aikavälillä.

Joskus vuosia, vuosia sitten naureskellen puhuttiin, että laivoilla soittaa ”puolalaisbändejä” tosi kehnolla palkalla. Mutta onhan se hyvä, että saavat töitä jostakin. Nyt siellä soittelee house bändeinä kaiken maalaisia taitavia esiintyjiä. Palkkaus on varmaan ihan kohdallaan ja hinku päästä laivalle soittamaan on kova. Näin ne ajat ja arvostukset muuttuvat.




House bändin etu ns. tähtiartistiin on esityksen sisällön taso ja vaihtelevuus. Musiikkitarjonta on monipuolista ja kun bändit vaihtuvat, niin myös jokaisen ohjelmisto on aina erilaisista biiseistä koottu. Mutta mitä tekee tunnettu uransa vakiinnuttanut artisti, laulaa samoja tuttuja hyväksi havaittuja biisejä aina ja aina uudelleen ja uudelleen. Koska kansa haluaa kuulla niitä????  Ugh! Olen puhunut.
 
Huomenna sitten todellista historian havinaa Natsa Klubilla Helsingissä. Lavalla on kaikkien tuntema Eero Raittinen viihdyttämässä ja tanssittamassa ikäistään porukkaa. Toki aina mukana on myös nuorempia ja notkeampia rokkaajia. Sinne ajattelin itsenikin tällätä. 






Fanitar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti