Lukijat

sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Autolla, bussilla, junalla tai vaikka pyörällä …


 
 
 
 
 
 
 
 
 
mutta päästävä on! Täytyy todeta ainakin omalta kohdaltani, että matkailu avartaa. Olen sen kyllä tiennyt aina mutta, että myös kotimaan matkailu.
Joutuu matkustamaan idolin keikalle tai konserttiin, vai saa mennä paikan päälle kuuntelemaan ja elämään tunnelmaa. Kummasta on sitten itse kunkin mielestä kyse. Vaikka kuinka toivoisi sitä naapurin kylän tähteä laulamaan oman kylän pikkukirkkoon, niin eipä se taida onnistua. Kyllä se koko- ja paikkakuntakriteerit tulevat järjestäjän päätöksestä. Jos se olisikin niin helppoa, niin miksei vaikka meidän pihalle tai olohuoneeseen!

Oletteko miettineet sitä, että vaikka ”höpsähtäneet” fanit matkustavat ympäriinsä idolin perässä, niin joutuupa se artisti/bändikin matkustamaan. Kuluerä se on heillekin matkoineen, yöpymisineen ja ruokailuineen. Toki vastineeksi toivottavasti jotain jää myös ns. viivan alle.

Sivusta seuranneena olen hämmästellyt, mistä sitä rahaa riittää levyjen ostoon,  konserttilippuihin, majoituksiin ja matkoihin monta kertaa vuodessa. Rahankäyttöä on varmaan vahdittava ja nuukailtava sekä tingittävä muusta. Tässä on kyse siitä, että oma elämä on hyvin idolikeskeistä. Se asetetaan ykköseksi elämässä verrattuna muihin kivoihin asioihin kuten ulkona syöminen, vaatteiden osto, elokuvissa ja teatterissa käyminen ja matkustelu. Ai niin tuleehan sitä kotimaan matkustelua.

Itse olen tehnyt sitä, että jos haluan kuulla/nähdä konsertin tai keikan uusinnan, niin olen valinnut toisen paikkakunnan tietyin kriteerein. Ykkönen on aina oma kaupunki tai lähin mahdollinen ja toinen tilanteen mukaan jokin uusi paikkakunta ja uusi konserttisali tai keikkapaikka. Tulee siinä useampi kokemus samalla kertaa. Matkustuskuluja on yritetty tasata kimppakyydeillä hyvällä menestyksellä.

Facebookin ja fanisivujen vaikutus on tässäkin suuri. Mitä enemmän sivuilla vouhkataan osallistumisesta, niin sitä helpompi on lähteä juttuun mukaan. Kyllä munkin täytyy, kun muutkin. Siinä huumassa unohtuu helposti rahan meno ja muut tarpeet. Eivät ne liput enää kovin halpoja ole. Vastineeksi se tuo kyllä tuttujen tapaamista ja asiaan kuuluvaa pöhinää, että onpa ihanaa.
Fanitar


 



 

 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti