Lukijat

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Parasta päälle ja menoksi!


Lehteilin päiväkirjaani ja silmäni osui kohtaan ”Poikain Huvit”. Tämä oli seutukunnan merkkitapahtuma aina kerran vuodessa eli poikien järjestämä konventti.  Sinne oli päästävä ja olihan siellä mukana sen hetkinen ihastukseni, jonka takia kannatti mennä, jos saisi luvan. No sain luvan kotoa ja odotukset olivat suuret.

Sitten alkoivat valmistelut. Piti teetättää tumman sininen vakosamettinen puolihame, jossa oli leveä vyö lantiolla. Hame oli tietty miniä, joka oli siihen aikaan muotia. Olin hoikka ja sen aikaisen mittapuun mukaan pitkä, joten varmaan näyttävä ilmestys pitkine vaaleine hiuksineni. Yläosana oli poolopusero.

Mutta kuinkas kävikään? Muistona tästä odotetusta illasta on arpi   vatsanpohjassani.  Jouduin nimittäin umpisuolen leikkaukseen eli umpilisäkkeen poistoon juuri pari päivää ennen elämäni suurinta kohokohtaa, siihen asti.

Tämä pukeutumisen tärkeys jatkuu edelleen joka paikassa ja myös fanitettavan konserteissa, keikoilla ja festareilla. Vaatteet ja tyyli vaihtuvat aina tilaisuuden mukaan. Itse mietin pukeutumista ja vaatevalintoja reilusti etukäteen. Saatan jopa ostaa ulkomaan reissulta jotain erikoista, ehkä huomiota herättävääkin päällepantavaa johonkin tiettyyn tapahtumaan. En arastele pukeutua, enkä pelkää muiden katseita, mutta kuitenkin aina tyylillä, ainakin omasta mielestäni.

Jos olisi monta fanitettavaa, niin vaatteita voisi pyörittää tilaisuudesta toiseen, mutta kun on vaan yksi ylitse muiden. Silloin pitää aina valita jotain uutta ja kivaa. Näen asian myös kohteliaisuutena artistia tai bändiä kohtaan, vaikka he eivät vaatteitani huomaakaan. Sillä nykyisin myös esiintyjät vaihtavat vaatteita shown kuluessa. Näin olen huomannut.

Olisiko siinä ideaa, että vaihtaisi itse myös vaatteitaan samaan tahtiin, ainakin väliajalla Tämä täytyy pistää harkintaan. Ehkä vähän hankalaa viedä mukana vaihtovaatteet, niihin sopivat laukut ja kengät. Enpä taida kokeilla.

Seuraatteko itse toisten pukeutumista mielenkiinnolla ja ehkä ideoita napataksenne? Minä kyllä vähän vilkuilen verratakseni ja tehdäkseni huomioita sekä hyvässä että pahassa. Onhan erilainen, elegantti, tyylikäs, värikäs jne pukeutuminen myös joillekin kateuden aihe, vai onko. Senhän me kaikki tiedämme, että rahasta se ei ole kiinni. Hyvä varma maku ja tyylitaju eivät tarkoita kalliita vaatteita, vaan rohkeutta.

Hiljattain sain kommentin konsertissa olleelta mieheltä, että sun on ainakin oltava taiteilija, kun sulla on noin värikäs mekko päällä. Totesin, että väärä ammatti ja hän jatkoi, no voithan sä olla myös metron kuljettaja, mutta ei ne yleensä oo tollasissa vaatteissa. Oliko kohteliaisuus, vai….

Fanitar

 

 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti